Quick Folding Tent kiest voor staal boven aluminium frames!

 • UPPE Quick Folding Tent frames zijn van staal, niet zonder reden!

  Met meer dan 23 jaar ervaring mag je stellen dat UPPE enige ervaring heeft al het aankomt op Quick Folding Tent frames. De Quick Folding Tent is ons hoofdproduct en waren wij de eersten die dit fenomeen officieel in Europa introduceerde, toen voor een Amerikaans merk. Ruim vijf jaar geleden is UPPE opgericht omdat er ruimte was voor een Nieuwe Norm in de tent industrie, UPPE heeft dat ingevuld met de Quick Folding Tent.

  De Europese weersinvloeden worden steeds variabeler en heftiger in extremen, wat het nodige vraagt van een tent frame. Jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat een gemiddeld aluminium frame niet genoeg bestand is tegen deze extreme invloeden, tenzij je een zodanig aluminium frame bouwt met dikkere profielen dat het het gewicht voordeel wat aluminium heeft t.o.v. staal opheft. Overigens is het niet enkel het materiaal wat een frame sterker maakt, ook het type profiel en in het bijzonder de legering van het staal is in deze bepalend voor de sterkte.

  UPPE heeft veel onderzoek verricht wat nu de beste combinatie is om haar stalen tent frames van te maken en heeft gekozen voor één kwaliteit stalen frame voor de Quick Folding Tent. Het is een samenstelling van een bijzondere legering die het frame niet alleen beresterk maakt, maar het toch zijn flexibiliteit laat behouden. Deze flexibiliteit is essentieel voor een duurzaam frame, immers een star frame zal eerder breken op zogeheten stress locaties in het materiaal, zogeheten haarscheurtjes. Frames met meer flexibiliteit hebben minder van deze stress locaties omdat het materiaal mee beweegt. Bij weerstand in het materiaal ontstaan deze stress locaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gewapend beton, dit geeft een constructie de mogelijkheid te bewegen in de richting die noodzakelijk is om stress in de constructie te voorkomen.

  Los van deze stalen legering gebruikt UPPE nieuw nylon voor de verbindingen, nieuw nylon (witte kunststof delen) zijn het sterkste, zwarte delen zijn vaak gerecycled materiaal en dus minder sterk. Ook hier gebruiken we een legering van diverse materialen die deze kunststof delen duurzaam maken zodat ze bij intensief professioneel gebruik hun functie blijven uitoefenen. Als laatste voorzien wij het frame (zowel het witte als zwarte) van een dubbele poeder coating voor een chique uitstraling. Door de combinatie van deze bepalende factoren is het hard stalen frame van UPPE de beste keus in de vouwtenten industrie en dus de NIEUWE NORM.

  Heeft u vragen over dit artikel, neemt u dan gerust contact met ons op, dat kan telefonisch via 0345-568797 of per mail op info@uppe.nl.

  Quick Folding Tent frame zwart  Quick Folding Tent stalen frame  Witte Nylon verbindingsdelen2

  Zwart Stalen Frame                    Wit Stalen Frame                             Witte nylon Tent onderdelen

   

Uppe

Uppe